Szociális Szolgáltatások Háza

Szociális étkeztetés igénylése

Intézményünk az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodik, akik önmaguknak, illetve önmaguknak és eltartottjaik részére tartósan vagy átmeneti jelleggel nem képesek biztosítani, különösen koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük, hajléktalanságuk miatt. Jogosultsági feltételként jövedelmi helyzet nem határozható meg.

A szolgáltatás a szociális szempontból rászorult személyek részére a hét minden napján napi egyszeri meleg ételt biztosít – külső vállalkozó igénybevételével –, térítési díj ellenében.

A szociális étkeztetés igénybevételének módja:

1.) A kérelmező jelzi az igényét a szociális étkeztetés koordinátoránál.

2.) A részletes tájékoztatás után a személyes gondoskodást nyújtó szociális ellátás igénybevételéhez tartozó kérelem kitöltésére kerül sor.

3.) A jövedelemnyilatkozat és a becsatolt igazolások (személyi igazolvány, TB kártya, nyugdíjszelvény másolata) alapján az intézményvezető megállapítja a kérelmező egyéni jövedelmét, ez alapján történik a térítési díj megállapítása.

4.) Megállapodás kötése az intézménnyel. 

A 14/2016. (III.18) önkormányzati rendelet szerint a fizetendő térítési díj a jövedelemvizsgálat (egyéni jövedelemszámítás) alapján 2017. április 1-jétől a következő :

.       28 500 Ft jövedelem alatt: az étkezés díja 185 Ft/adag

·       28 501 - 42 750 Ft jövedelem között: az étkezés díja 277 Ft/adag

·       42 751 - 71 250 Ft jövedelem között: az étkezés díja 461 Ft/adag

·       71 251 - 85 500 Ft jövedelem között: az étkezés díja 523 Ft/adag

·       85 501 Ft jövedelem felett: az étkezés díja 615 Ft/adag

 

A és B menű között lehet választani, illetve diétás (epés vagy cukormentes) étkezésre is lehetőség van. Az étel a Népegészségügyi Intézet (ÁNTSZ) előírásainak megfelelően, egyszerhasználatos fóliázott dobozban hűtve van házhoz szállítva. Az étel neve és gyártási dátuma a doboz fedelén található cimkén van feltüntetve. Az ebéd a gyártást követő 3 napig fogyasztható hütőszekrényben tárolva. Az étel melegíthető mikrohullámú sütőben a fólia eltávolítása után, vagy hagyományos módon a dobozból kivéve igény szerinti mennyiségben.

Az aktuális heti étlapot megtalálhatja alul a csatolmányok között. 

 

A Szociális Szolgáltatások Háza az államháztartásról szóló 1992. évi XXXVIII. törvény 15/B. § (1) bekezdése alapján közzéteszi, hogy a szociális étkeztetés tárgyában 2008. május 1-jétől határozatlan idejű szerződést kötött a Nutritive Kft-vel 475 Ft + ÁFA/adag értékben. 2010. május 1-jétől egy adag ebéd ára 504 Ft + ÁFA összegre emelkedett. 2013. január 1-jétől 524 Ft+ Áfa.