Éjjeli Menedékhely

Éjjeli Menedékhely

Az intézmény címe: Éjjeli Menedékhely (2600 Vác, Rákóczi tér 20.)
Telefonszám: 27/311-027, 30/381-9114
Az Éjjeli Menedékhely nyitva tartása egész évben:
Hétköznap: 18:00 – 08:00 óráig,
Szabad- és munkaszüneti napokon: 18:00 – 08:00 óráig.

Az Éjjeli Menedékhelyen 16 fő elhelyezésére van engedélyünk.

Az Éjjeli Menedékhely szolgáltatásait megkülönböztetés nélkül bárki igénybe veheti. Feltétele az érvényes, egy évnél nem régebbi negatív tüdőszűrő igazolás, az egy évnél nem régebbi bőrgyógyászati igazolás, az önellátási képesség megléte, illetve az ellátott elolvassa és betartja a házirendben foglalt szabályokat. Szükség esetén fertőző betegséget kizáró orvosi igazolás szükséges.

Az ellátottak érkezéskor jelentkeznek az ügyeletes munkatársnál, aki felveszi az ellátást igénylő adatait. Az Éjjeli Menedékhely szolgáltatásait minden, a házirendet elfogadó és betartó rászoruló személy térítésmentesen igénybe veheti.

Felvételnél a hajléktalan személynek (személyi iratok hiányában) közölnie kell személyi adatait. Ha az ellátott gondnokság alatt áll vagy kirendelt hivatásos támogató segítésében részesül, azt köteles tudatni az intézménnyel.

Az ellátást igénybe vevőkkel írásbeli megállapodás, szerződéskötés nem történik, számukra a házirend elolvasása és betartása a kötelező.

A szociális munkatársak szükség szerint segítséget nyújtanak a szolgáltatások igénybevételéhez, tájékoztatják a rászorulókat az intézmény nyújtotta lehetőségekről, valamint krízis helyzetben szociális, mentális gondozást végeznek.

Az Éjjeli Menedékhelyet igénybevevő személy minden nap jelentkezik felvételre, a felvétel érkezési sorrendben történik. Az elhelyezés minden esetben csak egy éjszakára szól, 18:00 órától 08:00 óráig. Felvételnél a hajléktalan személynek (személyi iratok hiányában) közölnie kell személyi adatait. Ha az ellátott gondnokság alatt áll vagy kirendelt hivatásos támogató segítésében részesül, azt köteles tudatni az intézménnyel.

Az 1/2000. SzCsM. rendelet 107. § (1) alapján nem nyújt szociális munkát.

Az 1/2000. SzCsM. rendelet 107. § (2) alapján az éjjeli menedékhely a hét minden napján legalább 18:00 óra és 8:00 óra között nyitva tart.

Az 1/2000. SzCsM. rendelet 107. § (3) alapján az éjjeli menedékhely:

  1. felügyelet
  2. tanácsadás
  3. éjszakai pihenés
  4. személyi tisztálkodás
  5. személyes ruházat tisztítása
  6. ruhacsere, pótlás
  7. csomagmegőrzés
  8. ételmelegítésre, tálalásra és elfogyasztásra szolgáló helyiség
  9. telefonhasználat

szolgáltatási elemeket biztosít.

Szükség szerint postacímet/levelezési címet biztosítunk.